english close


Suzanne Lanfermeijer (1963) is full time kunstenaar en autodidact. Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn in de wereld van de diergeneeskunde, heeft ze al haar tijd gewijd aan haar andere grote liefde, schilderen en fotografie. Ze volgde verschillende workshops bij onder andere wijlen Max Bueno de Mesquita en bezocht de Vrije Tekenacademie in Amsterdam.

Suzanne werkt figuratief en abstract. Haar argument om iets te schilderen of te fotograferen komt voort uit het willen visualiseren van stilstaande beweging. In dat proces is ze niet bang om te experimenteren. Ze loopt warm voor de kracht van eenvoud en laat zich leiden door zintuiglijkheden. Kleur speelt een grote rol in haar werk. Neem rood bijvoorbeeld. Suzanne: 'Rood creëert en suggereert. Rood is totaal, overweldigend en berustend. De schaduw van rood is als geen andere schaduw. In rood kun je verdrinken. Als rood mijn volgende thema zou zijn, zou ik dat willen visualiseren.'

Omdat ze totaal verliefd is op de diepte van kleur, is olieverf haar favoriete medium. Een digitale Konica geeft in de fotografie de beste kleuren. Verder is haar atelier de plek waar ze zich kan afsluiten voor de buitenwereld om haar eigen wereld binnen te gaan. Suzanne: 'Kunst is licht van binnenuit dat maar al te vaak verborgen blijft, dat stukje dat niet praten wil of kan.

Als u meer informatie wilt of een bezoek aan de studio wilt brengen, stuur dan een e-mail naar:
e-mail